Csodakönyv

Mint minden esztendőben idén is útra keltünk, vittük Isten örömüzenetét kicsiknek, nagyoknak. 11 éve tesszük mindezt, mindig új történettel előállva. A mostani darabunk címe: Csodakönyv. A történet egy poros régi padlásra repít el, ahol megelevenedik a karácsonyi történet, a kis Jézus megszületett. Bábjaink segítségével hallanak a gyerekek arról, hogy Isten mennyire szerette e világot, hogy az Ő egyszülöttjét küldte el. A történetet tovább fűzve nagymama mesél az Ő kicsi koráról, s arról beszél, hogyha őszintén keressük Isten közelségét, a biblia szavai megelevenednek számunkra. Isten igéje ma is élő, és ható. A kicsi gyerekek még fogékonyabbak Isten hívó szavára, éhezik Isten szeretetét. Az egyik óvodában az óvó néni megmutatta az előadás közben készült fotókat, s minden fotón a gyerekek tátott szájjal figyeltek. Egy másik helyszínen pedig akkora vastapsot kaptunk, a gyerekek kiabálták, hogy vissza-vissza! De ezek az elismerések nem minket, hanem Isten dicsőségét hirdetik. A magokat mi elvetjük, s hisszük, hogy az Ő igéje nem tér vissza üresen.
De az ellenség sem tétlenkedik, megtapasztaljuk, hogy bár „sok baj éri az igazat, de valamennyiből kimenti az Úr”. Isten nem hagyja az övéit, fontosak vagyunk neki, ki-ki a maga területén, szolgálatban nincs különbség.

17 helyszín közül volt egy igen különleges, a fóti katolikus nagy templomban adhattuk elő a darabunkat, ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a Bazilikában énekeltünk, megtisztelő és felemelő érzés volt.
Végezetül poroljuk le mi is a „csodakönyvünket” vegyük minden nap elő Bibliánkat, s olvassuk gyermeki hittel, és akkor nekünk is megelevenedik az Úr igéje!
„Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem” (Ézs. 55.10.)

A Templomunkban végzett szolgálatról készült képek itt megtekinthetőek!

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.